субота, 15. октобар 2016.








foto: Thinkstock
foto: Thinkstock
Iskoristite predstojeću sezonu grožđa na pravi način. 

Sastojci: 

5 kg očišćenih zrna crnog grožđa 

300-500 g šećera 

1,5 l vode 

Priprema: 

Operite grožđe, odstranite peteljke, a zrna sameljite mlinom za meso, a zatim propasirajte. 

Dobijeni sok stavite u emajliranu posudu, dodajte vodu i kuvajte 15 minuta. Dodajte zatim šećer pa kuvajte još 10 minuta. 

Sok sipajte dok je vruć u prethodno pripremljene i zagrejane flaše, zatvorite flaše, pokrite ih i ostavite da se ohlade. 

Čuvajte na hladnom, suvom i tamnom mestu, a kad otvorite flašu obavezno je dok se sok ne popije držite u frižideru.

 LAKO JE , UŽIVAJTE ...NEK VAM JE PRIJATNO I NA ZDRAVLJE!
S LJUBAVLJU VAS POZDRAVLJA VAŠA 
                                              Biljana Zablećanski ,   by dadana

Нема коментара:

Постави коментар